duminică, 1 decembrie 2013

LANSARE DE CARTE LA DUDEȘTII NOI



e 01:54
Moment impresionant de cultură, în sala de lectură a bibliotecii comunale Dudeștii Noi, spre sfârșitul utimei luni de toamnă calendaristică.
 Joi, 21 noiembrie, scriitori, critici literari, autorități publice locale, elevi, părinți, bunici sau simpli dudeșteni, au luat parte la lansarea a trei volume de poezie și proză, care au ieșit din lumina tiparelor, spre a ajunge pe buzele pasionaților de lectură.
Poetul și dascălul Geo Galetaru a fost, de această dată, “părintele” unui volum de poezie pentru copii, o carte care atrage începând de la prima copertă. Totodată, Geo Galetaru a contribuit la apariția unei antologii de poezie, creație compusă din munca elevilor dudeșteni cu înclinații lirice.
         Cea de-a treia operă lansată a fost romanul “Ceteatea Lunii”, avându-l ca autor pe Alexandru Moraru, o carte impunătoare și curajoasă, în primul rând prin numărul de pagini.
          Printre cei care au avut aprecieri, vizavi de operele lansate, s-au numărat scriitorii Ion Căliman, Adrian Dinu Rachieru, Rodica Pop, Rodica Balaj, dar şi primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica.
          Cele trei volume au fost lansate printr-un proiect finanţat de comuna Dudeştii Noi, „PROEDUCAŢIA”,SI ,,Procultura 2013'' menit să sprijine actele de cultură şi creaţie.

Bibliotecar
 Roman-Jula Adriana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu