vineri, 29 martie 2013

Concurs de poezie la Dudeștii Noi





       Zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale din Dudeștii Noi își pun talentul la bătaie. Dovadă stau numeroasele reprezentații literare care au loc frecvent aici și care adună, la fiecare ediție, tot mai mulți competitori. Un astfel de eveniment a avut loc și în data de 22 martie, în sala festivă a Căminului Cultural, având ca tematică Ziua Femeii. Tinerii au recitat poezii, au cântat și la final, cei mai buni au fost premiați. Din juriu au făcut parte profesorul Geo Galetar și bibliotecarul Adriana Roman.

       Jurizarea nu a fost tocmai simplă, mai ales că tinerele condeie au participat în număr mare, cu numeroase creații de valori și facturi diferite. Din totalul de participanți, nouă elevi au fost răsplătiți cu diplome și premii. Pe locul I s-au clasat Alexandra-Lavinia Crâșmăruc și Elena Ilisoi, pe locul doi -  Daniela-Ștefania Mitru și Debora Gabriela Szavu, iar pe locul al treilea – Manuela Ruxandra Jula și Marian Daniel Pîndiche. De asemenea, s-au acordat și trei mențiuni pentru Maria-Catalina Mândrilă, Denisa-Mihaela Străuț și Felicia Roba. 
       Evenimentul se înscrie într-o tradiție care se vrea păstrată în continuare. “Încercăm să le stimulăm elevilor noștri gustul pentru frumos, pentru literatură și, în special, pentru poezie, să le dezvoltăm orizontul spriritual și, în același timp, să le dezvoltăm apetitul pentru creație, mai ales că mulți dintre ei au talent, au o sensibilitate evidentă, care se cere fructificată și încercăm să-i încurajăm prin astfel de concursuri”, a declarat Geo Galetar.
      Evenimentul se înscrie în Agenda Culturală a comunei pe anul 2013. Poeziile care au fost premiate, și nu numai, vor fi incluse într-o culegere de creație literară școlară, care va purta titlul “Copilărie, eterna poezie” și care va apărea în prima jumătate a lunii aprilie. Acest volum va fi scos în cadrul programului PROEDUCAȚIA, cu finanțare de la Primăria Dudeștii Noi. Dana Petruț

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu