duminică, 14 aprilie 2013

Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun” la Jimbolia





În săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun” au avut loc la Biblioteca Orăşenească Jimbolia o serie de activităţi organizate împreună cu instituţiile de învăţământ din localitate.
 Şi pentru că un copil care creşte în lumea cărţilor este asemeni unei flori care creşte în  grădina feerică a Naturii Mamă, iar educaţia timpurie pune bazele  civilizaţiei, printre oaspeţii noştri s-au aflat preşcolarii Grădiniţei cu Program Normal nr. 2, conduşi de doamnele educatoare Carmen Postelnicu, Ancuţa Demeter şi Angelica Radu. Copiii au făcut cunoştinţă cu biblioteca, au înţeles care este rolul acestei instituţii, au vizionat un film inspirat din lumea basmului şi au colorat planşe cu personaje îndrăgite din poveştile lor preferate.
Elevilor de la Şcoala Gimnazială Jimbolia le-a fost prezentat un colaj de secvenţe ale unor dramatizări din opera lui I.L. Caragiale. Aceştia au analizat comportamentul personajelor, au judecat şi au găsit vinovaţii. Şi-au creat apoi propriile texte pe care le-au pus în scena sub îndrumarea doamnei profesoare Dobrinca Butcovan.
În ultima zi a săpămânii, elevii Liceului Tehnologic Jimbolia au participat la un eveniment dedicat marelui Nichita Stănescu. Au vizionat secvenţe din viaţa şi activitatea literară a poetului, au citit versuri şi aforisme şi au realizat o expoziţie de desene inspirate din poeziile Lecţia despre cub şi Lecţia despre cerc.
Sperăm ca aceste activităţi să dea roade, iar colaborarea cu aceste insituţii să fie una fructuoasă.


         Bibliotecar
Domnica Sofia Cojocaru


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu